autor

This is just a short excerpt for the about page.

Ženska koja piše ovaj dnevnik planinari (i bavi se ostalim aktivnostima) iz gušta, kao hobist. Osim da putem ovog bloga zabilježi svoja putovanja i sačuva pokoju fotografiju od gubljenja po disku, želja joj je svoja iskustva (i pokoju ideju) podijeliti s čitaocima te im pomoći im pri planiranju izleta i pripremi za uživanje u planinarenju.

ispred dachteina
Ispred Hohe Dachteina, 2015. foto: adri

Planinarenjem se ne bavi profesionalno, nije vodič, ništa ne reklamira, kupuje niti prodaje, ne smatra planinarenje “poslom” niti planine “obavljenima”. Prve planinarske korake napravila je kao djevojčica, planinareći s mamom po Gorskom Kotaru, a prve ozbiljnije uspone omogućio joj je HPD Zagreb – Matica. Danas je članica je PD Kamenjak u kojem je završila i planinarsku školu i postala nešto što se naziva “diplomiranim planinarom”, iako joj nije baš jasno što to zapravo znači.  Učlanjena je i u Alpenverein Sektion Salzburg.

Voli duge, zahtijevnije hodačke uspone i verrate, a nije baš fan “šumarenja” i pomalo se srami alpinizma. Ako je baš gnjavite, reći će vam da joj je do sada najviša planina Kitzsteinhorn (3 203 m), najzabavniji uspon Turski žleb te da joj je uz Triglav (2 864 m), koji je ispela 4 puta, najdraža posjećena planina Hoher Goll (2 864 m).

Stijena Gjaidsteina. foto: senf
Stijena Gjaidsteina, 2015. foto: senf

Svi članci na ovom blogu produkt su isključivo osobnog iskustva, svi predstavljeni izleti su osobno i prođeni. Ipak, kada planirate izlet, nemojte ovaj blog shvatiti kao jedini resurs koji vam je potreban već se raspitajte i na drugim web stranicama, u planinarskim društvima i svakako nazovite planinarske domove koje namjeravate posjetiti ili bar domove u blizini odredišta kako biste se upoznali s trenutnim uvijetima na terenu.

Sve fotke na blogu slikala je autorica ili drugi sudionici izleta,i one su njihovo vlasništvo. Želite li ih dijeliti, navedite izvor i pružite nam to malo zadovoljstvo da se zna da su fotke naše. Ako saznamo da je fotke netko prodao, ili da su objavljene u nekom časopisu ili na nekom blogu bez našeg znanja… biti ćemo tužni, a možda i ljuti. Želite li iskoristiti neku od slika (ili dio teksta) na taj način, pitajte, dogovorit ćemo se 😉
Ako imate primjedbu na dio sadržaja, vaši komentari biti će rado  pročitani vaše komentare i bit će vam zahvaljeno vam na poboljšanju sadržaja.

Planinarite i uživajte jer gore je bolje! 😉

Tiša, Senf i Gašo na verrati, peca 2016. foto: adrijana
Tiša, Senf i Gašo na verrati, Peca 2016. foto: adri